0 Läs mer >>
 Ja, men vi kör väl en liten egenkomponerad detox då! Det kommer ju vara lite tråkigt, men då fokuserar vi på detta jag hittade och blickar framåt:
 

10 fördelar med detox

 

1. Du blir piggare.

När din kropp rensas från gifter och slaggprodukter tar den lättare upp alla nyttiga ämnen vilket leder till att kroppen känns lättare och du får mer energi. Ofta känner man sig piggare redan efter ca. en vecka.

2. Viktminskning.

Detox är inte en viktminskningsmetod men många som genomgår en detoxdiet upplever att de går ner i vikt. Detta beror främst på att man under detoxkuren äter mycket frukt och grönsaker med utrensande effekt som ökar matsmältningsförmågan.

3. Du känner dig friskare.

När du gör en detox äter du mycket frukt och grönsaker som innehåller C-vitamin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar vilket gör att du blir friskare.

4. En glad och nöjd mage.

Om tidigare haft problem med uppsvälld och gasig mage så kan du efter en detox-diet ofta märka att det försvinner. Detta beror på att du äter mat som låter tarmarna arbeta samt rensar ut gammalt slagg som kan ligga kvar inuti tarmarna.

5. Du sover bättre.

Människor som lider av sömnsvårigheter kan få bättre och djupare sömn efter en detox-diet.

6. Slätare och friskare hy.

En utrensning av slagg hjälper cellerna i din hud att förnya sig och gör att din hy får mer lyster och kanske även ser fastare ut.

7. Vackrare och glansigare hår.

Det är inte omöjligt att hårkvaliteten förbättras efter en detox och det kan kännas glansigare och friskare.

8. Färre celluliter.

En del upplever efter en detox att celluliterna minskar. Kombinerar du din detox-diet med regelbunden motion så har du ännu större chans till detta.

9. En sundare och mer hälsosam livsstil.

En av de stora fördelarna med en detox-diet är att det kan hjälpa dig att förbättra dina matvanor till en mer sund och hälsosam livsstil.

10. Ett längre liv.

En hälsosam livsstil bestående av rätt föda, en glad mage och en kropp i balans ökar dina chanser till ett långt och friskt liv.
 
 
Ja vad ska man säga?! Typ WHOOP WHOOP!

Detox-pepp!!!

0 Läs mer >>
Det är panik nu. Eller har väl varit en längre tid.
Jag och  min hälsocoach, Pauline, sa här om dagen att det är svårt att vara pepp för träning och mat just nu. Det tar emot mer än vanligt fast det borde vara tvärtom i och med att vi går mot ljusare tider. Och vi kan väl säga att det är sjukt svårt. Sjuuukt svårt.
 
Här i veckan var äldsta systerdottern och praktiserade på mitt jobb och sov över. Hon tyckte att det var läge för tacos och pizza och så skulle hon ju fylla år så då måste vi ju köpa godis också. Mitt i veckan. 
Och min kropp känner att jag fuskar och ger svar direkt. Huden är sjukt tråkig och magen börjar bli mjukare och så kallat mysig. Och förkyld blir jag stup i kvarten.
Inte okej.
Först började jag kolla ansiktsbehandligar och funderade på att boka in en dyr sak för att liksom få känna mig lite mer fresh, men så insåg jag att det bara var quickfixes jag letade. Tråkigt nog måste jag ju gå djupare.
 
Därför googlas nu detox. Kanske inte nån extrem sak (vilket säkert skulle behövas) men saker som kan vara utrensade och byggas på en bra grund. Just det, måste ju bygga upp den bra grunden också...
Mycket måste göras, men det är ju onödigt att skjuta på det. Ska bara äta upp den där godispåsen jag köpte tidigare idag först...
 
 

Bot och bättring.

0 Läs mer >>
Okej, okej, okej.
 
Kosten. Vi tar väl tag i den då.
 
Det är väl främst det här att jag vill äta mer. Alltså mer regelbundet. Så jag orkar mer och vilket gör att träningen kan ge lite mer resultat. Hoppas jag.
För just nu är det väldigt fuskigt. Lite mat och sällan. På veckorna alltså. För på helgerna då slukar jag ju allt jag kommer över. Jag är en sällskapsätare, helt enkelt. 
 
Så ska vi börja med lite frukostförslag?
 
Kvarg!
Ja, som alla andra. Men jag åt mig lite less på det förut. Det är ju trots allt inget annat är ruskigt syrlig och tjock yoghurt. Men! Räddningen är att ha i lite vaniljpulver (sån där riktig, you know) och lite, lite honung. Ja, det är ingen diet jag ska börja med, honung är okej. Man måste stilla sockermonstret lite. I detta kan man sedan slänga i cashews eller passionsfrukt eller nått annat av smakvärde. För att lattja till det lite.
 
Gröööt!
(Läs det gärna på göteborska, det gör livet lite lättare) Ja, där har vi något. Denna välsignade sörja som bara växer och växer i munnen och sedan fyller ut magen så att nästan står sig på det i upp till ett jordsnurr. Havregrynsgröt på fibergryn som man knäcker ett ägg i under uppkokning. Och så slänger man i lite bär eller frukt. Och kokosolja, det är ju bra grejer. Är man riktigt cool och vill ha såväl extra proteiner som smak slänger man i lite proteinpulver också.
 
Ägg!
Koka dem, stek dem, .... Ja, något av de två alternativen är väl att föredra.
Vispa ihop med lite mjölk och scrambla de små liven, festa till det med lite skinka eller tomat eller spenat eller vad vi vill. Oändligheterna är möjliga, people! Och sen då så så kan vi koka dem bara och äta dem knappt skalade över diskhon. Slafsigt och stressigt, bara de hittar ner i magsäcken.
 
Proteinbröd!
Ja, kanske inte så ofta, men tre alternativ så här långt känns ju ändå inte tokfestligt, så jag tänker mig att man ibland vill ha en macka istället. Så proteinbrödet var ju gott och passar bra. Kanske med avocado på eller rökt kalkon och en paprika skiva. Mmmm, love in my tummy.
 
Smoothie!
Mixern har fått vila länge nog nu. Jag tänker mig fruktiga smoothies, gröna smoothies, krämiga smoothies! Här sätter endast fantasin gränser, bara man ser till att göra dem mättande så man står sig fram till tiofikat. För alla tiofikar väl? Nu gör alla det.
 
 
Ja, här ovan blir det svart på vitt. Inga ursäkter alltså. Frukost finns i flera skepnader och ska härmed intas. Lite tända ljus och apatiskt morgonstirrande vid matbordet får bli den nya rutinen. Då är det bestämt.
 
 
 
 
 
 

Min kost - Frukosten.

0 Läs mer >>
 
Vart är jag, vart är jag?! 
Jodå, jag är här.
Tro inte att jag slutat träna. Visst, jag hade en veckas sjukdom som höll mig hemma men annars så sliter jag på, pass efter pass.
 
Tog mig ju ut på vårens första utejogging i början på mars. Solen sken och vi fick sluta tidigt från jobbet, så det fanns ju inget som stoppade mig då. Dessutom hade jag köpt ett nytt snajsigt pannband som måste komma till användning innan det blir för varmt för det.
Värmde upp med rask prommenad och började sedan studsa på allt mer intensinvt. Musiken peppade och solen berömde. Den lilla slingan jag planerat skulle sluta på sisodär fem kilometer och när jag närmade mig mittenpunkten så blev det en lång uppförsbacke. Fylld av övermod tänkte jag att jag minsann skulle fixa det där- utan problem!
Mycket riktigt så pressade jag mig lite extra i backen och tog mig upp stolt och stark.... nä okej, helt jävla slut med en lite lättare astmaattacka. Usch, säger jag bara. När jag flåsat bort chocken från mina lungor började jag jogga mig hem igen.
Det var en välbehövlig tur och det var härligt att ha tagit vara på det fina vädret. Lite bitter över upptäckten att GPS-appen lagt av halvvägs tog jag mig ner i tvättstugan det första jag gjorde för att hänga lite tvätt. När detta var klart skulle jag upp tre trappor till min lägenhet. Och jisses. 
Det gick inte.
Mina vader krampade fullständigt ihop. Jag fick backa, stretcha och försöka på nytt, dock med samma resultat. Insikten var skrämmande:
 
"Herre gud. Jag har fastnat. Jag kommer svälta ihjäl här nere."
 
Till slut specialutvecklade jag en specifik gångstil som gick ut på extrem framåtlutning. Typ backhoppning position. Med mycket hjälp av räckena och stretch vid varje plattform tog jag mig till sist upp till lägenheten. 
Det är ju bara att konstatera att hösten och vintern helt gjort att kroppen glömt bort joggning. Så tyvärr måste jag väl lära upp den igen.
 
Och hur går det med kosten då? Jo tack, idag blev det Marabou Helnöt och 7up till frukost. Så det finns väl lite att jobba på. Men det löser sig, som Zlatan sa.
 
 

Att försöka det här m...